Sashimi volgens de regels van de kunst

Sashimi volgens de regels van de kunst

Smulweb imageSmulweb

Proef de zee in dit Japanse meesterwerk: sashimi. Fijngesneden daikon, wortel, schijfjes komkommer en groene shiso getuigen van de finesse waarmee deze Japanse delicatesse wordt bereid. Werk af met wakame, rode shiso, wasabi en sojasaus. Magnifiek!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Rammenas
  • 1 el groene shiso
  • 1 el rode shiso

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sashimi volgens de regels van de kunst op tafel.

  1. Spoel de fijngesneden daikon en wortel onder koud stromend water en dep droog.
  2. Versnijd de vis en houd hem koel.
  3. Garneer vier borden met de fijngesneden daikon, wortel, enkele schijfjes komkommer en een blaadje groene shiso. Leg de versneden vis ernaast.
  4. Werk elk bord af met een beetje wakame, een blaadje rode shiso, een mespunt wasabi en een takje peterselie. serveren:
  5. Doe de sojasaus in vier kleine kommetjes en serveer samen met de sashimi. Meng een beetje wasabi met de sojasaus en dip hier de vis voor het opeten kort in.
eet smakelijk