Zalmfilet op caribische wijze

Zalmfilet op caribische wijze

Smulweb imageSmulweb

De zalmfilet op Caribische wijze is een aanrader! De zalm wordt gemarineerd met een mix van mango, koriander, jalapeño, citroensap en cayennepeper. Daarna wordt de zalmfilet op de BBQ gegrild op cederhouten rookplanken. Geserveerd met mango en waterkers is dit gerecht helemaal af!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmfilet op caribische wijze op tafel.

  1. Meng de mangoblokjes met de koriander, suiker, citroensap, jalapeño en cayennepeper in een kom. Zet de kom afgedekt gedurende 1-2 uur op een koude plaats.
  2. Meng in een tweede kom de ingrediënten voor de marinade. Neem ongeveer 50 ml van de marinade af en zet apart. Leg de zalmfilets in de resterende marinade en verdeel de marinade over de zalmfilets. Dek de kom af en zet deze gedurende 1 uur op een koude plaats (niet langer, anders overheerst de marinadesmaak).
  3. Bereid de Weber barbecue voor op gemiddelde warmte (175-230 °C) voor de 50/50 methode. De ene helft voor direct en de andere helft voor indirect grillen. Borstel het grillrooster schoon.
  4. Haal de zalmfilets uit de marinade en laat ze afdruipen. Gooi de marinade weg. Leg de geweekte cederhouten rookplank boven de directe, middelmatige warmte en sluit de deksel.
  5. Leg de zalmfilets na ongeveer 10 minuten (zodra de rookplank begint te roken) met de huid naar beneden op de rookplank en plaats de rookplank op de indirecte zone. Gril de zalmfilets ongeveer 12-15 minuten. Keer de zalmfilets niet.
  6. Verdeel de zalmfilets over de borden, besprenkel met de overgebleven marinade en serveer met mango en waterkers.
eet smakelijk