Parmezaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Parmezaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Parmezaanse gehaktballetjes met tomatensaus met onder andere ui, rode peper, knoflook, en Italiaanse peterselie. De tomatensaus wordt op smaak gebracht met ingrediënten als citroensap, kaneel en oregano en geserveerd met spaghetti, feta kaas en peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Parmezaanse gehaktballetjes met tomatensaus op tafel.

  1. Snijd 1 ui fijn, 1 rode peper fijn, 2 teentjes knoflook fijn, 4 eetlepels Italiaanse peterselie fijn en 4 lente-uitjes in dunne ringetjes.
  2. Verwarm overgebleven bakvet in een pan en fruit de ui, rode peper en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg 450 gram stukjes tomaten uit blik, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel citroenrasp, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel kurkuma, een mespuntje kaneel en 1 theelepel gedroogde oregano toe. Meng alles door elkaar en breng aan de kook.
  4. Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en laat zachtjes koken voor 20-30 minuten.
  5. Serveer met bijvoorbeeld spaghetti en garneer met verkruimelde Feta kaas en fijngehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen