Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Parmezaanse gehaktballetjes met tomatensaus op tafel.
- Snijd 1 ui fijn, 1 rode peper fijn, 2 teentjes knoflook fijn, 4 eetlepels Italiaanse peterselie fijn en 4 lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Verwarm overgebleven bakvet in een pan en fruit de ui, rode peper en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg 450 gram stukjes tomaten uit blik, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel citroenrasp, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel kurkuma, een mespuntje kaneel en 1 theelepel gedroogde oregano toe. Meng alles door elkaar en breng aan de kook.
- Voeg de tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en laat zachtjes koken voor 20-30 minuten.
- Serveer met bijvoorbeeld spaghetti en garneer met verkruimelde Feta kaas en fijngehakte peterselie.