Lamsbout met mosterdsaus

Lamsbout met mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Lamsbout met mosterdsaus. Sappig en smaakvol vlees dat perfect past bij een romige mosterdsaus. Gestoofde ui en verse bieslook zorgen voor de finishing touch. Serveer met bijgerechten naar keuze.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Uienringen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsbout met mosterdsaus op tafel.

  1. Smelt boter in een pan en stoof de ui erin. Haal de gestoofde ui uit de pan.
  2. Doe opnieuw een beetje boter in de pan en bak het vlees. Breng op smaak met peper, zout, tijm, en marjolein en laat verder garen.
  3. Haal de lamsbout uit de pan en laat het braadvocht verdampen. Voeg room, graanmosterd, een bouillonblokje en witte wijn toe en laat inkoken. Bind de saus met mengboter.
  4. Voeg de fijngesneden bieslook en voorgestoofde ui toe aan de saus. Snijd het vlees in sneetjes en overgiet met de mosterdsaus.
  5. Serveer met een combinatie van gestoofde of gestoomde groenten en een heerlijke aardappelbereiding.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen