Portugese visstoof

Portugese visstoof

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een lekker visgerecht? Deze Portugese visstoof is dan zeker een aanrader. Kabeljauwfilet, coquilles en garnalen in combinatie met groenten en aardappelen in een heerlijke saus van tomatenpuree, kruiden en droge witte wijn: een gerecht om van te smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Portugese visstoof op tafel.

  1. Snij de vis in grove stukken en verwijder eventuele graten. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en snij in plakken. Pel de uien en snij in stukken. Maak de paprika schoon en snij in stukken. Snij de licht voorgekookte aardappels in plakken. Snij de gepelde knoflook fijn.
  2. Zet de pan met wat olijfolie op het vuur en laat heet worden. Voeg aan de hete olie toe de helft van de uien, tomaten, paprika, knoflook en zet deze al roerend aan. Voeg dan de tomatenpuree en de tijm en peterselie toe en laat even meebakken.
  3. Leg daarop de diverse kleingesneden vis, garnalen, coquilles. Voeg dan de andere helft van de uien, tomaten paprika etc. toe en leg als laatste de plakken aardappel erop.
  4. Afblussen met 1 fors glas droge witte wijn en dan het deksel erop. Stoof op laag vuur onder af en toe controleren en vooral ruiken! het geheel in een minuut of 20 gaar.
  5. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen