Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Smeuiige kaasbroodjes op tafel.
- Maak met behulp van een tablet 350 ml groentebouillon.
- Smelt de boter in een steelpannetje, hou het vuur laag.
- Weeg de bloem af en voeg in kleine beetjes toe aan de boter. Blijf intussen kloppen met een garde.
- Voeg, als de bloem is opgenomen, de groentebouillon toe om de roux te maken en voeg in kleine beetjes kaasrasp toe terwijl je blijft kloppen. Voeg smaken kaas toe die je zelf wilt. Blijf roeren/kloppen tot je een smeuïge massa hebt.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snijd ze in twee gelijke helften.
- Leg een aantal helften op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Breng een laag kaassaus aan met behulp van een spuitzak of lepel en verdeel over het plakje. Laat de randen vrij en maak geen te dikke laag. Leg een ander plakje bladerdeeg op de kaassaus en druk de randen goed aan met een vork.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Klop intussen een ei los en breng met een bakkwastje een laagje aan over de kaasbroodjes. Bestrooi met wat geraspte kaas.
- Bak de broodjes af gedurende 20 minuten op 190 graden. Let op: temperatuur is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!