Borrelhapjes a la king

Borrelhapjes a la king

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke borrelhapjes a la king, bladerdeeg gevuld met een smaakvolle vulling. Bak ze goudbruin en serveer als perfecte aanvulling bij een gezellige borrel.

45 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el curry blad
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Borrelhapjes a la king op tafel.

  1. Fruit de ui, de knoflook en de gember tot zacht.
  2. Voeg de laurier, kaneel, venkel, curry bladeren, kurkuma, masala en zout erbij en bak tot geuren vrijkomen.
  3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul.
  4. Voeg nu de aardappel, erwten, wortel en tomaat erbij en roer water door gehaktmengsel.
  5. Kook tot groente gaar zijn en er een dikke saus is ontstaan. Meng verse koriander erdoor en laat afkoelen.
  6. Leg vervolgens de plakjes bladerdeeg klaar.
  7. Maak het mengsel van eidooier en koffiemelk.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in.
  9. Verdeel de vulling over de onderste helft van de bladerdeegplakjes.
  10. Kwast de onderste helft van de bladerdeegplakjes in met water en vouw de bovenste helft eroverheen. Druk goed vast.
  11. Kwast de bovenkant van de pasteitjes in met het eidooiermengsel.
  12. Snijd elk pasteitje in 3 delen met een scherp, nat mes.
  13. Bak de pasteitjes gedurende 30 minuten op 180°C tot ze gaar en mooi van kleur zijn.
eet smakelijk