Torta de laranja sinaasappel taart

Torta de laranja sinaasappel taart

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge sinaasappeltaart die je laat genieten van de zoete smaak van sinaasappels. Serveer de compacte taart in plakken voor het beste resultaat.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Torta de laranja sinaasappel taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren samen met de suiker tot een egale massa. Voeg hieraan de maizena en de boter toe en meng dit totdat het weer egaal is.
  3. Voeg als laatste het sap en de rasp van de sinaasappels toe en meng alles nogmaals goed.
  4. Spatel/giet het mengsel op een bakblik (probeer een soort rechthoek/vierkant te maken) bedekt met licht ingevet bakpapier. Bak op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het eindresultaat hoort compact en vochtig te zijn, niet droog en luchtig.
  5. Leg ondertussen een schone theedoek klaar en besprenkel deze met suiker. Zodra je baksel uit de oven komt leg je dat op de besuikerde theedoek en rol je het heel voorzichtig op. Leg de rol op een schaal en laat het afkoelen, eventueel in de koelkast.
  6. Haal de rol voor het serveren tijdig uit de koelkast en snijd er voorzichtig plakken van.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Sinaasappel Taart