Barbecue tijd espetada madeirense vleesspies van madeira

Barbecue tijd espetada madeirense vleesspies van madeira

Smulweb imageSmulweb

De Barbecue tijd Espetada Madeirense vleesspies van Madeira is een authentiek Portugees vleesgerecht op smaak gebracht met knoflooktenen, laurierblaadjes en zeezout. Rijg de stukjes vlees bij voorkeur aan lauriertakken, indien niet mogelijk om lauriertakken te gebruiken, rijg dan de stukjes vlees om en om met laurierblaadjes aan een gewone spies. Finish het gerecht met boter voor een extra smaaksensatie.

15 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Barbecue tijd espetada madeirense vleesspies van madeira op tafel.

  1. Snipper knoflooktenen en leg deze samen met laurierblaadjes en een beetje zout in een kom met stukjes vlees. Laat dit een uur of langer staan zodat het vlees goed op smaak komt.
  2. Rijg de stukjes vlees bij voorkeur op lauriertakken. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan een gewone spies waar je de stukjes vlees om en om met laurierblaadjes aan rijgt. Maak indien nodig een punt aan de laurierstok zodat het vlees er makkelijker aan kan.
  3. Wrijf het vlees op de spies goed in met zeezout en grill het vlees op de barbecue tot het gaar is.
  4. Haal het vlees van de spies, verwijder overtollig zout en wrijf het in met boter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Banaan Speklap