Heerlijke couscous salade met zalm feta komkommer en tomaat

Heerlijke couscous salade met zalm feta komkommer en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke couscoussalade gevuld met zalm, feta, komkommer en tomaat. Afgetopt met een verse citroensaus en dille. Een ideale lunch of lichte avondmaaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Heerlijke couscous salade met zalm feta komkommer en tomaat op tafel.

  1. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  2. Was de komkommer, haal de schil eraf en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  3. Was de bosui en snijd in ringen.
  4. Snijd de augurkjes in kleine blokjes.
  5. Doe alles samen in een bak. Voeg de kappertjes, fetablokjes en zalmsnippers toe.
  6. Snijd de citroen doormidden en knijp 1 helft uit boven het groente-zalm mengsel.
  7. Voeg de dille en peper en zout naar smaak toe. Dek af met aluminiumfolie tot gebruik.
  8. Doe de couscous in een kom.
  9. Maal het bouillonblokje fijn in de maatbeker.
  10. Kook het water (bijvoorbeeld in een waterkoker) en giet dit op het bouillonblokje. Roer even door.
  11. Giet het water op de couscous. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten staan.
  12. Schep de couscous door met een lepel en kijk of deze niet te droog is. Voeg indien nodig een beetje extra water toe en laat nog even staan.
  13. Voeg de couscous bij de rest, schep even door en klaar om te eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Salade met zalm