Banana cream pie

Banana cream pie

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke bananen cream pie bestaat uit een krokante bodem van chocoladekoekjes en een romige vulling met banaan. Ideaal voor de zoete trek!

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Gelatinepoeder
  • 25 snufje gele kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Banana cream pie op tafel.

  1. Pureer de zeer rijpe bananen, 75g slagroom, melk, suiker, zout, maïzena en eidooiers in een blender tot een gladde massa.
  2. Stop het mengsel in een pan en maak de blender schoon.
  3. Week de gelatine in koud water. Gebruik zowel vellen als poeder. Stop de gelatine in een bak met koud water en controleer of het zacht is geworden.
  4. Bak het mengsel in de pan op middelhoog vuur tot het donkerder en dikker wordt. Laat het 2 minuten koken als het start met koken.
  5. Mix het mengsel in de blender met boter en gelatine tot een gladde massa. Voeg gele kleurstof toe tot het een helder gele kleur heeft.
  6. Stop het mengsel in een bak en bedek het met vershoudfolie. Zet het 30-60 minuten in de koelkast.
  7. Klop de resterende slagroom en poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Meng voorzichtig met het koude bananenmengsel tot één geheel.
  8. Verwarm de oven voor op 150°C en smelt voorzichtig de boter in de magnetron.
  9. Meng bloem, maïzena, chocoladepoeder, suiker en zout in een kom.
  10. Voeg tijdens het mengen de gesmolten boter toe en meng tot kleine klontjes samenvoegen.
  11. Verspreid de klontjes op een bakplaat en bak 20 minuten tot ze droog zijn. Laat ze goed afkoelen.
  12. Mix de klontjes tot grof, zwart zand. Voeg boter en zout toe tot het natter wordt.
  13. Druk het geheel in een taartvorm van 25cm en maak de bodem. Bewaar tot 5 dagen op kamertemperatuur of 2 weken in de koelkast.
  14. Voeg een kwart van de bananenmix toe in de vorm met de chocoladebodem en verspreid dit gelijkmatig.
  15. Voeg stukjes banaan toe en de rest van de bananenmix.
  16. Laat de taart goed afkoelen in de koelkast, zodat het goed snijdbaar wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart