- 0.5 el Gelatinepoeder
- 25 snufje gele kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 16 stappen deze heerlijke Banana cream pie op tafel.
- Pureer de zeer rijpe bananen, 75g slagroom, melk, suiker, zout, maïzena en eidooiers in een blender tot een gladde massa.
- Stop het mengsel in een pan en maak de blender schoon.
- Week de gelatine in koud water. Gebruik zowel vellen als poeder. Stop de gelatine in een bak met koud water en controleer of het zacht is geworden.
- Bak het mengsel in de pan op middelhoog vuur tot het donkerder en dikker wordt. Laat het 2 minuten koken als het start met koken.
- Mix het mengsel in de blender met boter en gelatine tot een gladde massa. Voeg gele kleurstof toe tot het een helder gele kleur heeft.
- Stop het mengsel in een bak en bedek het met vershoudfolie. Zet het 30-60 minuten in de koelkast.
- Klop de resterende slagroom en poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Meng voorzichtig met het koude bananenmengsel tot één geheel.
- Verwarm de oven voor op 150°C en smelt voorzichtig de boter in de magnetron.
- Meng bloem, maïzena, chocoladepoeder, suiker en zout in een kom.
- Voeg tijdens het mengen de gesmolten boter toe en meng tot kleine klontjes samenvoegen.
- Verspreid de klontjes op een bakplaat en bak 20 minuten tot ze droog zijn. Laat ze goed afkoelen.
- Mix de klontjes tot grof, zwart zand. Voeg boter en zout toe tot het natter wordt.
- Druk het geheel in een taartvorm van 25cm en maak de bodem. Bewaar tot 5 dagen op kamertemperatuur of 2 weken in de koelkast.
- Voeg een kwart van de bananenmix toe in de vorm met de chocoladebodem en verspreid dit gelijkmatig.
- Voeg stukjes banaan toe en de rest van de bananenmix.
- Laat de taart goed afkoelen in de koelkast, zodat het goed snijdbaar wordt.