Oosterse kippensoep

Oosterse kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Een Oosterse kippensoep die je hart verwarmt! Verkwikkende soep met een bijzondere combinatie van specerijen en groenten. Om nog even na te genieten strooi je wat taugé en koriander over de soep. Met een scheutje ketjap en sambal maak je 'm precies pittig genoeg.

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Foelie
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse kippensoep op tafel.

  1. Breng 1,5 liter water met de kippenbouten in een grote pan aan de kook.
  2. Voeg alle specerijen en de helft van de ui, prei en wortel toe en laat op een heel laag vuur circa 2 uur pruttelen.
  3. Haal de kipstukken uit de soep, laat de soep afkoelen.
  4. Pluk het vlees van het bot en scheur in kleine stukjes.
  5. Zeef de soep en verwarm deze met de geplukte kip en de andere helft van de verse groenten. Voeg de vermicelli toe en laat nog 10 minuten koken.
  6. Breng de soep op smaak met een scheutje ketjap en maak het zo pittig als je zelf lekker vindt met de sambal.
  7. Schep de soep in kommen of een diep bord en garneer met taugé en koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep