- 50 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Tiramisu in piedi al limone op tafel.
- Maak de mascarpone crème door de eiwitten stijf te kloppen met een snufje zout.
- Roer de eidooiers los met 4 eetlepels suiker, meng totdat de eidooier licht en opgeklopt zijn.
- Meng de koude mascarpone door de eidooiers en 4 eetlepels lemon curd en meng dit goed door.
- Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door de mascarpone crème.
- Snijd twee plakken cake van gelijke dikte en snijd met behulp van een kookring 2 rondjes van de cake.
- Leg een cakerondje in de kookring en bestrijk dit met Limoncello. Vul de kookring verder met de mascarpone crème en leg het 2e cakerondje op de crème. Bestrijk ook dit rondje met Limoncello.
- Zet de cakerondjes met kookring afgedekt minstens 4 uur in de vriezer.
- Haal de cakejes uit de vorm en laat ze in 5-10 minuten wat zachter worden.
- Decoreer de tiramisurondjes met wat muntblaadjes, een heel dun schijfje citroen en strooi er wat poedersuiker over.