Ongekruide gehaktballen

Ongekruide gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte gehaktballen, zonder kruiden, maar wel met een heerlijke jus! Laat de fond vloeibaar worden en meng deze met het gehakt. Laat de ballen een nacht staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Voeg de ballen hierna toe en laat ze sudderen. Schraap de aanbaksel uit de pan en voeg boter toe voor een mooie jus. Heerlijk bij aardappelgerechten.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ongekruide gehaktballen op tafel.

  1. Laat de fond op zeer laag vuur vloeibaar worden. Neem van het vuur.
  2. Voeg alles toe behalve de boter en roer goed glad. Gebruik evt. een staafmixer.
  3. Meng het gehakt met ei en paneer. Draai er vier ballen van en schroei dicht. Schep voorzichtig met de lepels in je jus pan, zorg dat de ballen bedekt zijn. Voeg desnoods iets water toe. Zet weg voor een nacht (fond kan weer wat gaan stollen).
  4. Zet de pan op een laag vuur of gasstel en laat lekker sudderen voor zolang je wilt, minimaal 20/30 minuten. Of bak de ballen in de koekenpan (neutrale boter) zoals je gewend bent.
  5. Neem de ballen uit de pan, zet het vuur wat hoger (niet koken) en schraap alle aanbaksel uit van de bodem. Voeg de boter beetje bij beetje toe voor een mooie jus. Gebruik desnoods even de staafmixer erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees