Pastasalade met peer gorgonzola en walnoten

Pastasalade met peer gorgonzola en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Een pastasalade op basis van penne met peer, gorgonzola en walnoten. Perfect voor op de barbecue of als bijgerecht bij de maaltijd. Knapperige sperziebonen en verse rucola mogen niet ontbreken. Garneren doen we met een balsamicosiroop.

15 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pastasalade met peer gorgonzola en walnoten op tafel.

  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Kook de stukjes asperge of sperziebonen in 3 minuten knapperig gaar.
  3. Giet de pasta en de groente af en spoel ze onder stromend water kort koud. Laat ze goed uitlekken.
  4. Doe de pasta met de asperges in een schaal. Schep er de peer, 50 g walnoot en de olijfolie door. Schep ten slotte de kaas voorzichtig door de pasta.
  5. Breng op smaak met zout en peper en bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast tot de barbecue.
  6. Meng voor het serveren de rucola door de salade en schep op een platte schaal.
  7. Garneer de salade met de balsamicosiroop en bestrooi met de rest van de walnoten en peper naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Kaas Pastasalade Peren