- 75 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pastasalade met peer gorgonzola en walnoten op tafel.
- Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Kook de stukjes asperge of sperziebonen in 3 minuten knapperig gaar.
- Giet de pasta en de groente af en spoel ze onder stromend water kort koud. Laat ze goed uitlekken.
- Doe de pasta met de asperges in een schaal. Schep er de peer, 50 g walnoot en de olijfolie door. Schep ten slotte de kaas voorzichtig door de pasta.
- Breng op smaak met zout en peper en bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast tot de barbecue.
- Meng voor het serveren de rucola door de salade en schep op een platte schaal.
- Garneer de salade met de balsamicosiroop en bestrooi met de rest van de walnoten en peper naar smaak.