- 50 g Geraspte kaas Parmezaanse
- 300 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Paddenstoelenrisotto met kip op tafel.
- Breng 750 ml water aan de kook, schenk in een maatbeker en week de gedroogde paddenstoelen erin.
- Voeg voor meer smaak één (kip- of paddenstoelen)bouillonblokje toe.
- Maak de champignons en oesterzammen schoon en snijd in dunne plakjes.
- Pel de ui en snipper deze, snijd de bleekselderij in kleine stukjes, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de dragonblaadjes fijn.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.
- Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak hierin de champignons en oesterzwammen goudbruin. Doe ze over in een kommetje.
- Snijd nu de kippendijen in reepjes en bak in dezelfde pan gaar en goudbruin, zet opzij en houd warm.
- Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote hapjespan.
- Fruit de ui en bleekselderij op medium vuur een paar minuten aan
- de ui moet glazig worden, niet donker kleuren.
- Voeg de risotto rijst toe en bak een minuutje mee, schep goed om.
- Voeg nu de geweekte paddenstoelen en 1/3 van de paddenstoelenbouillon toe.
- Voeg het citroensap en de citroenschil toe en breng alles op smaak met zout en peper. Roer goed om.
- Telkens als het vocht in de risotto bijna verdampt is, voeg je weer wat van de bouillon toe. Blijf goed roeren.
- Als de risotto bijna beetgaar is en al het vocht is verdampt, roer je de boter, paddenstoelen, Parmezaanse kaas en dragon erdoor.
- Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
- Lepel de paddenstoelenrisotto op twee diepe borden en leg de gebakken kip erop.