Jacobsschelp op korstdeeg

Jacobsschelp op korstdeeg

Smulweb imageSmulweb

Jacobsschelp op korstdeeg is een prachtig voorgerecht afkomstig uit de Franse keuken. De combinatie van de snufjes zout, het deeg, de boter, witlof en coquille is hemels. Een echte aanrader.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Jacobsschelp op korstdeeg op tafel.

  1. Haal de bladeren van de witlof en kook deze in 15 minuten gaar.
  2. Kneus de korianderkorrels en voeg ze toe aan het pannetje met de gekookte witlof en een klontje boter.
  3. Voeg een snufje zout, suiker en sinaasappelsap toe en kook op een laag vuur totdat het ingedikt is.
  4. Snijd het deeg in kleine rondjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Vet de bakjes in en bekleed ze met vetvrij papier. Vul de bakjes met het witlofmengsel en leg er een plakje deeg op. Zet dit 15 minuten in de oven.
  7. Snijd de coquille in dunne plakjes.
  8. Haal de bakjes uit de oven, draai ze om op een bordje. Beleg met de plakjes coquille, een snufje zout, peper, een scheutje olijfolie en affilla cresse.
eet smakelijk