Amerikaanse krabsoep

Amerikaanse krabsoep

Smulweb imageSmulweb

Een kom vol smaak, dat is wat deze overheerlijke Amerikaanse krabsoep is. Rijk gevuld met het fijnste krabvlees, spek, aardappelen en melk, bouillion en kruiden. Geserveerd in uitgeholde broodjes. Proef de Amerikaanse smaken in deze Franse bol.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amerikaanse krabsoep op tafel.

  1. Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd het krabvlees fijn. Snijd het spek in stukjes.
  2. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalotjes en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat alles omscheppend gaar worden. Voeg al roerend de melk en de visbouillon toe.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 5 minuten het krabvlees mee.
  4. Breng de soep op smaak met zout, peper en Worcestershire-saus. Hak de bieslook.
  5. Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en versier met bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep