Chicken pot pie

Chicken pot pie

Smulweb imageSmulweb

Proef de Amerikaanse keuken met deze overheerlijke chicken pot pie. Een goudbruin gebakken bladerdeeg gevuld met kip, champignons, wortels, erwtjes en saus van crème fraîche en tijm. Krokant en hartig bovenlaagje en heerlijk warm van binnen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chicken pot pie op tafel.

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een klein beetje olie of boter aan in een pan. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak een minuut of 5 mee.
  3. Smelt in een ander klein pannetje de 15 gr boter en roer daarna de bloem erdoor. Laat de roux 2 minuten zachtjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de bouillon erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken en voeg kort toe aan de kip en champignons.
  4. Breng de kip en groenten op smaak met peper, zout en tijm. Giet de saus erbij en roer ook de crème fraîche erdoor.
  5. Vet 2 ovenschaaltjes in (ook de randen). Schep het mengsel in de schaaltjes. Bebloem een werkvlak en leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit met een deegroller zodat je een grotere plak krijgt.
  6. Steek met een vormpje een figuur uit het deeg. Span het deeg over de ovenschaaltjes. Druk de randen goed vast aan de buitenzijde. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee.
  7. Zet de pot pie ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi bruin en krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte