Rode bessenaardbeienjam

Rode bessenaardbeienjam

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de lekkerste rode bessenaardbeienjam. Deze combinatie maakt de jam goed smeerbaar op brood.

15 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 g Rode Bessen
  • 80 ml Wild strawberry liqueur

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rode bessenaardbeienjam op tafel.

  1. Ris de bessen van de trosjes en was ze. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes.
  2. Doe de vruchten met het aanhangende water in de pan. Voeg de suiker, citroensap en likeur toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en roer de massa goed door. Laat het ongeveer 5 minuten koken.
  4. Vul de goed schoongemaakte potten met behulp van een trechter. Draai de deksels goed vast. Zet de potjes ongeveer 10 minuten ondersteboven en laat daarna verder afkoelen.
  5. Bewaar de potten op een donkere en koele plek.
  6. Gebruik bij het openen van een potje altijd een schoon lepeltje om er jam uit te scheppen. Een geopende pot bewaar je in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Jam