- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige penne met kip op tafel.
- Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn. Snijd de kerstomaten in 2 en de aubergine in blokjes. Rasp de grana padano.
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en besprenkel met de olijfolie met peper en look.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en het rode pepertje glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. stoven. Doe er na 5 min. de kerstomaten, het gedroogde basilicum, zwarte peper en zout bij.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de kippenblokjes 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de penne met de kip en de groenten. Werk af met de basilicumblaadjes en de grana padano.