- 400 g Quorn vegetarische stukjes
- 4 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes op tafel.
- Enkele uren vooraf: - Meng de ingrediënten voor de marinade. - Meng de quornblokjes goed onder de marinade, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat 4 u. marineren in de koelkast.
- Op het moment zelf: - Snij de wortelen in schuine plakjes. - Snipper het knoflookteentje fijn. - Rasp de gember fijn. - Verwijder de pitjes uit het pepertje (u kan ze er ook in laten als u van pikant houdt). Snipper het pepertje fijn. - Snij de peterselie- en korianderblaadjes fijn.
- Bereiding: 15 min. - Kook de rijstvermicelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. - Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde knoflook, de gember en het pepertje. - Voeg de quornblokjes en de marinade toe en roerbak 2 min. - Meng er de plakjes wortel onder en roerbak ± 5 min. - Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog ± 2 min. - Voeg de helft van de rijstvermicelli toe en laat nog even opwarmen.
- Afwerking: - Strooi de fijngesnipperde koriander en peterselie over het gerecht. - Serveer de rest van de rijstvermicelli apart (verwarm eventueel nog in een pannetje met 1 eetl. rijstolie).