Gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes

Gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes

Smulweb imageSmulweb

Proef deze heerlijke maaltijd van gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes. Laat de quornblokjes 4 u. marineren in de koelkast. Bak de knoflook, gember en pepertje en voeg vervolgens de quornblokjes toe. Meng er de plakjes wortel onder en voeg de sojascheuten toe.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Quorn vegetarische stukjes
  • 4 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemarineerde quorn met mihoen en wortelschijfjes op tafel.

  1. Enkele uren vooraf: - Meng de ingrediënten voor de marinade. - Meng de quornblokjes goed onder de marinade, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat 4 u. marineren in de koelkast.
  2. Op het moment zelf: - Snij de wortelen in schuine plakjes. - Snipper het knoflookteentje fijn. - Rasp de gember fijn. - Verwijder de pitjes uit het pepertje (u kan ze er ook in laten als u van pikant houdt). Snipper het pepertje fijn. - Snij de peterselie- en korianderblaadjes fijn.
  3. Bereiding: 15 min. - Kook de rijstvermicelli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. - Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het fijngesnipperde knoflook, de gember en het pepertje. - Voeg de quornblokjes en de marinade toe en roerbak 2 min. - Meng er de plakjes wortel onder en roerbak ± 5 min. - Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog ± 2 min. - Voeg de helft van de rijstvermicelli toe en laat nog even opwarmen.
  4. Afwerking: - Strooi de fijngesnipperde koriander en peterselie over het gerecht. - Serveer de rest van de rijstvermicelli apart (verwarm eventueel nog in een pannetje met 1 eetl. rijstolie).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Mihoen