Chinese szechuan soep

Chinese szechuan soep

Smulweb imageSmulweb

Dit is een heerlijke en pittige Chinese Szechuan soep met kip, garnalen, oesterzwammen en taugé. Op smaak gebracht met onder andere knoflook, limoensap, sereh, koriander en rode ui. Echt genieten!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras
  • 30 g Yeo's Szechuan Kung Po Saus
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chinese szechuan soep op tafel.

  1. Hak de knoflook, serehstengel (ook kant en klaar te koop bij de toko diepvries) en de rode ui fijn.
  2. Verhit een soeppan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit hierin de knoflook, sereh en rode ui tot deze glazig ziet. Zorg dat het niet bruin wordt. Voeg de kip toe en laat dit even meebakken.
  3. Schep de Szechuan pasta erbij en roerbak dit 1 minuut mee.
  4. Schenk de gepelde tomaten en het warme water erbij, breng dit aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  5. Snijd ondertussen de oesterzwammen en de lente-uitjes in dunne repen. Snijd de limoen in partjes en hak de koriander fijn.
  6. Roer de soep door zodat de tomaten uit elkaar vallen en voeg de oesterzwammen toe. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en voeg dan de garnalen toe. Laat ook dit nog 5 minuten staan en voeg dan de taugé toe zodat de taugé nog lekker knapperig blijft.
  7. Breng op smaak met limoensap en serveer in soepkommen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep