Franse worteltjes uit de vichy carottes vichy

Franse worteltjes uit de vichy carottes vichy

Smulweb imageSmulweb

Deze Franse worteltjes zijn een ware traktatie. Gekookt in een mineraalwater en af geglaceerd met roomboter en suiker, en afgemaakt met verse peterselie. Een bijgerecht dat bij niemand mag ontbreken.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Mineraalwater
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Franse worteltjes uit de vichy carottes vichy op tafel.

  1. Smelt 30 gram roomboter in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg de wortelplakjes en 1 eetlepel suiker toe. Roer alles goed door.
  3. Voeg nu het (mineraal)-water toe en breng aan de kook. Laat de worteltjes ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken tot de worteltjes gaar zijn en het water is verdampt. Regelmatig roeren en kijken of er eventueel nog wat water toegevoegd moet worden.
  4. Als de worteltjes gaar zijn en het water is verdampt voeg er dan nog een klont roomboter en wat suiker aan toe. Schud de worteltjes door elkaar zodat ze niet gaan plakken.
  5. Strooi de gehakte peterselie over de worteltjes en maak het geheel op smaak met een snufje zout.
eet smakelijk