Lekkere sperziebonensalade met knapperige spekreepjes ui en feta

Lekkere sperziebonensalade met knapperige spekreepjes ui en feta

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere frisse sperziebonensalade met knapperige spekreepjes, ui en feta. De combinatie van de smaken zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Maak de salade compleet door dressing van azijn, olijfolie, peper, zout en honing. Perfect voor een zomers avondmaal!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lekkere sperziebonensalade met knapperige spekreepjes ui en feta op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze eventueel iets kleiner.
  2. Kook de sperziebonen beetgaar in water met groentebouillon- of kruidenbouillontablet.
  3. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal.
  4. Bak spekblokjes of reepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Laat de spekblokjes op keukenpapier uitdruipen.
  5. Meng de sperziebonen met de ui en de spekreepjes.
  6. Klop een dressing van de azijn, olijfolie, peper, zout en honing.
  7. Giet de dressing over de eventueel nog lauwwarme sperziebonen en laat plm. 30 minuten intrekken.
  8. Meng vlak voor het opdienen de blokjes feta en de in reepjes gesneden basilicum door de sperziebonensalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Sperziebonensalade Ui