- 0.4 el Basilicum
- 0.5 tl Ras el Hanout
- 450 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Overheerlijke lasagne waar geen pakje tegenop kan op tafel.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan op laag vuur rul en bruin, samen met het gesnipperde uitje, de knoflook, komijnpoeder, gemberpasta, kaneel en de tomatenpuree, ketjap en sambal.
- Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het geheel een half uurtje sudderen. Verwijder het laurierblad en maak op smaak met oregano, peper en zout.
- Roer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Voeg melk beetje voor beetje toe tot er een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus. Bereidingswijze: (De bechamelsaus kan ook uit een pakje gemaakt worden.)
- Snij de mozzarella in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe 1/3 deel van de gehaktsaus onderin de vuurvaste schaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mozzarella. Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.
- Herhaal stap 7, eindigend met een laagje lasagnebladen en daaroverheen de rest van de bechamelsaus en geraspte kaas.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 45 minuten tot de bovenkant goudbruin is.