Gehaktballetjes eenpansgerecht

Gehaktballetjes eenpansgerecht

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk gehaktballen eenpansgerecht met aardappel, witte saus en broodkruimels. De gehaktballetjes en aardappel zijn gebakken in een smakelijke roux en de bechamelsaus maakt het helemaal af. Bak dit gerecht gedurende één uur op 180°C.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes eenpansgerecht op tafel.

  1. Maak in een kookpan van de boter, de geraspte ui en de patentbloem een blanke roux.
  2. Maak roux gaar (3 min) en verwerk het met de koude melk tot een gebonden saus.
  3. Laat bechamelsaus tien minuten doorkoken.
  4. Breng bechamelsaus met zout en peper op smaak.
  5. Verdeel gehaktballetjes over een ovenschaal.
  6. Doe blokjes aardappel er tussendoor.
  7. Verdeel witte saus erover en daarover de broodkruim.
  8. Bak bij 180°C voor een uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees