De echte banh mi

De echte banh mi

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de ultieme klassieker uit de Vietnamese keuken: de echte banh mi. Een knapperige baguette belegd met geroosterd varkensvlees, eitjes, Vietnamese groenten en herbs en natuurlijk de saus die het afmaakt. Uniek en overheerlijk!

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke De echte banh mi op tafel.

  1. Maak de saus en leg alle basis ingrediënten klaar. Zorg dat de groenten uitgelekt worden en apart in bakjes liggen.
  2. Voor de omelet: Klop 3 eieren los met 1 el suiker, wat peper en zout en een halve gesnipperde ui. Bak er een omelet van en laat afkoelen voordat je hem in dunne reepjes snijdt. Beleg het broodje met de basis ingrediënten (behalve de mayo) en daarna het ei. Besprenkel met de saus.
  3. Voor de pate: Smeer 1 kant van de broodjes licht in met wat mayo. Schep er 100 gram varkenspate met een zo hoog mogelijk levergehalte op. Beleg met wat augurk, wortel en koriander. Besprenkel met de saus.
  4. Voor het geroosterd varkensvlees: Snijd 200 gram geroosterd varkensvlees (bijvoorbeeld babi pangang zonder saus) in dunne reepjes. Beleg eerst met de basis groenten, dan het vlees, koriander en basilicum en vervolgens de dressing. Note: Remove all the unnecessary line breaks present in the raw recipe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Banh mi