Romige spinaziestamppot van wilde spinazie met champigons ei en bacon

Romige spinaziestamppot van wilde spinazie met champigons ei en bacon

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige spinaziestamppot, gemaakt van wilde spinazie, champignons, ei en bacon. Perfect op smaak gebracht met kerriepoeder, mosterd, mayonaise en Worcestersaus. Serveer het gerecht met knapperige gebakken spekjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige spinaziestamppot van wilde spinazie met champigons ei en bacon op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
  2. Snij de spinazie fijner.
  3. Maak de champignons schoon en snipper de ui.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de champignons met kerriepoeder en uisnippers bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Pel de eieren en snij deze in grove stukken.
  6. Roer slagroom en/of boter door de gestampte aardappelen en voeg de gesneden spinazie toe. Voeg indien te dik nog wat melk toe.
  7. Meng de champignons en de eieren door de stamppot. Breng op smaak met mayonaise, mosterd, peper, zout en een scheutje Worcestersaus of Maggi.
  8. Bak de spekreepjes of bacon in een droge koekenpan knapperig en bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Ei Vlees Spinazie