- 1 takjes Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Brandade van borlottibonen (kievitsbonen) op tafel.
- Kook de bonen samen met de uihelften, de wortel, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een pan met ruim water in 30-40 minuten gaar.
- Rooster ondertussen de knoflook in de oven.
- Spoel de ansjovis, als ze gezouten zijn, af en snijd ze fijn.
- Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
- Giet de bonen af en verwijder de meegekookte groenten en kruiden.
- Knijp de gare tenen knoflook uit boven de bonen en pureer de bonen en knoflook met de staafmixer.
- Draai het vuur lager en zet de pan weer op het vuur, voeg al roerend de olie geleidelijk toe.
- Roer de gekookte melk, ansjovisfilets en citroensap naar smaak erdoor en breng het gerecht op smaak met zeezout en peper.
- Houd de brandaderecept warm en serveer het zo snel mogelijk.