Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

Smulweb imageSmulweb

Brandade van borlottibonen (kievitsbonen) is een gerecht dat zeker de smaakpapillen prikkelt. Pureer de bonen en knoflook, voeg langzaam de olie toe en roer de melk, ansjovisfilets en citroensap erdoor. Op smaak brengen met zeezout en peper en serveer het zo snel mogelijk.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Brandade van borlottibonen (kievitsbonen) op tafel.

  1. Kook de bonen samen met de uihelften, de wortel, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een pan met ruim water in 30-40 minuten gaar.
  2. Rooster ondertussen de knoflook in de oven.
  3. Spoel de ansjovis, als ze gezouten zijn, af en snijd ze fijn.
  4. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
  5. Giet de bonen af en verwijder de meegekookte groenten en kruiden.
  6. Knijp de gare tenen knoflook uit boven de bonen en pureer de bonen en knoflook met de staafmixer.
  7. Draai het vuur lager en zet de pan weer op het vuur, voeg al roerend de olie geleidelijk toe.
  8. Roer de gekookte melk, ansjovisfilets en citroensap naar smaak erdoor en breng het gerecht op smaak met zeezout en peper.
  9. Houd de brandaderecept warm en serveer het zo snel mogelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen