Surinaamse kippastei

Surinaamse kippastei

Smulweb imageSmulweb

Surinaamse kippastei, een heerlijke hartige taart met kip, erwten, aardappel en wortel in een kruidige kerriesaus. Afgemaakt met plakjes ei en een goudbruin laagje bladerdeeg uit de oven. Perfect voor elk moment!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse kippastei op tafel.

  1. Verhit de olie en bak de ui met de knoflook. Bak daarna de kipblokjes.
  2. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat 10 minuten sudderen.
  3. Voeg dan de erwtjes toe met de tomaat, aardappel, wortel, augurk en kappertjes. Roerbak dit 4/5 minuten en laat indampen. Kruid het met de kerrie, mespuntje kruidnagel, kaneel, nootmuskaat (of piment) en de peterselie.
  4. Snijd de eieren in plakjes en vet het bakblik in. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Bekleed de vorm met het bladerdeeg maar houd wat apart om het af te dekken. Schep de vulling op het deeg. Leg er de eiplakjes op en dek het gerecht af met het resterende deeg.
  6. Bak af in 25/30 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei Bakken Bladerdeeg