Slowcook spareribs

Slowcook spareribs

Smulweb imageSmulweb

Langzaamgegaarde spareribs van de BBQ, om je vingers bij af te likken! Kruidig ingewreven en ingesmeerd met BBQ saus. Perfect voor een zomerse BBQ dag.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 625 g Spareribs
  • 1 el BBQ kruiden
  • 1 el Barbecue saus

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Slowcook spareribs op tafel.

  1. Ga naar een goede slager, bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten. Neem 500 gr per persoon als je er nog wat frites en sla bij doet, anders is 750 gr echt voldoende.
  2. Trek het vlies van het vlees en wrijf ze in met fijne BBQ-kruiden.
  3. Stook ondertussen de BBQ op voor indirect BBQ-en naar zo'n 120 graden. Plaats een aluminium bakje met water op het kolenrooster naast de kolen. Dit voorkomt het uitdrogen van het vlees.
  4. Leg de ribs boven het schaaltje en laat ze een uur lang garen. Hou de temperatuur in de gaten.
  5. Na een uur, de ribs van het rooster halen en insmeren met een lekkere pittige BBQ-saus. Vervolgens inwikkelen in dik aluminiumfolie of twee vellen dunne folie.
  6. Leg de ribs weer in de BBQ boven het bakje water. Laat de ribs in twee uur lang garen op 120 graden. Hou de temperatuur in de gaten. Moeten er nog een paar briketten bij of heb je goeie gekocht die een paar uur mee gaan?
  7. Na deze gaartijd, de ribbetjes uit de folie halen en nog 30-45 minuten in de BBQ laten liggen (boven het lekbakje). Keer ze halverwege een keertje om.
  8. Als je het vlees gemakkelijk van het botje kan halen zijn ze klaar. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees