Smeuiige appel-banaancake met ahorn siroop

Smeuiige appel-banaancake met ahorn siroop

Smulweb imageSmulweb

Deze smeuïge appel-banaancake met ahorn siroop overgoten is een echte verwennerij. Met stukjes appel, banaan en kaneelpoeder. Serveer met een flinke dot slagroom en genieten maar!

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Smeuiige appel-banaancake met ahorn siroop op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden c (Electr.). Hete lucht op 160 graden.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder.
  3. Vet een vorm van 25 cm lengte goed in met echte boter. Doe er dan bloem in en wals het even goed door de vorm zodat alles een laagje heeft. Klop de rest uit de vorm.
  4. Doe de boter in een pannetje en laat op laag vuur de boter smelten. Hij moet afgekoeld zijn voordat je hem gebruikt.
  5. Splits de eieren.
  6. Roer met een ronde houten lepel de eidooiers en de suiker tot room (+/- 2 min. goed doorroeren).
  7. Meng de afgekoelde boter en de ahorn siroop erdoorheen. Goed vermengen.
  8. Voeg nu de gezeefde bloem met bakpoeder erin. Met beetjes tegelijk. Roer goed door met de lepel totdat een deeg is ontstaan.
  9. Klop de eiwitten met de mixer in een aparte kom stijf. Als je de kom om kunt draaien zonder dat het eiwit eruit valt, dan is het goed geklopt. Voeg een snufje zout bij het eiwit toe om het stijfkloppen te bevorderen.
  10. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de banaan in niet te dikke plakjes.
  11. Voeg de appels en banaan, samen met het kaneelpoeder, bij het deeg en roer dan even om met de houten lepel.
  12. Voeg daarna voorzichtig beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten eronder.
  13. Schenk het deeg in de vorm en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak gedurende 45 minuten. Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt, anders leg je even een stukje aluminiumfolie erop en zet het vast met cocktailprikkers.
  14. Prik met een satéprikker op 2 plaatsen in de cake. Als er aan het stokje geen deeg meer zit, dan is de cake gaar.
  15. Haal de vorm uit de oven en zet hem op een rooster. Laat de cake in de vorm ruim een half uur afkoelen.
  16. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake