Kip vesuvio mijn variatie

Kip vesuvio mijn variatie

Smulweb imageSmulweb

Een krokante kip met goudbruine aardappelen die eindigen in een heerlijke jus. Maak het af met wat groentes en geniet van deze Kip Vesuvio. Perfect voor een gezellige avond met vrienden en familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.75 el Basilicum
  • 75 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip vesuvio mijn variatie op tafel.

  1. Meng de kruiden en specerijen door de bloem.
  2. Wentel stukken kip door het bloemmengsel en schud overtollige bloem af.
  3. Bak de kipstukken goudbruin en doe ze in een ovenschaal met deksel. Gebruik anders aluminiumfolie als deksel.
  4. Bak de aardappelen goudbruin en voeg ze toe aan de kip in de ovenschaal.
  5. Blus het bakvet af met witte wijn en water. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
  6. Verdeel peterselie en knoflook over de kip.
  7. Bak de kip met deksel op de schaal of pan voor 30 minuten op 200*C in de oven.
  8. Voeg de doperwten toe. Bak verder zonder deksel voor 15 minuten tot de kip en aardappelen gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte