Complete oosterse maaltijd met gesmoorde sperzieboontjes

Complete oosterse maaltijd met gesmoorde sperzieboontjes

Smulweb imageSmulweb

Maak je avondmaaltijd helemaal af met deze complete oosterse maaltijd met gesmoorde sperzieboontjes. Haal beide uiteinden van de bonen af en blancheer ze. Fruit ui, gember en knoflook in wat olie, voeg de sperziebonen toe en roerbak. Voeg nu sambal en ketjap toe en smoor de boontjes beetgaar.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Complete oosterse maaltijd met gesmoorde sperzieboontjes op tafel.

  1. Haal beide uiteinden van de sperziebonen af en halveer ze. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en hak de verse geschilde gember of een bolletje gekonfijte gember fijn.
  2. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout tot ze bijna beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen (blancheren).
  3. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand. Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water.
  5. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Stoofpotje Bier