Hamlappen in pikante jus

Hamlappen in pikante jus

Smulweb imageSmulweb

Hamlappen in een pikante jus zoals oma ze maakte. Met knoflook, chilipoeder, kruidnagel en laurier: deze hamlapjes krijgen pit in de pan. Lekker met rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hamlappen in pikante jus op tafel.

  1. Breng hamlappen op smaak met knoflook, zout en peper.
  2. Bak hamlappen in boter tot krokant en doe ze in een stoofpan.
  3. Fruit ui aan tot zacht.
  4. Voeg ketchup toe aan bakvet-ui mengsel en bak even aan.
  5. Voeg chilipoeder, oregano, kruidnagel en laurier toe en bak even aan.
  6. Voeg genoeg bouillon toe zodat hamlappen er precies onder staan.
  7. Breng geheel aan de kook en voeg vocht toe aan hamlappen.
  8. Stoof op zacht vuur tot het vlees gaar en zacht is.
  9. Gebruik deze jus ook voor andere gebraden vlees, zoals gehaktballen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees