Koreaanse kippenvleugeltjes gangnam style

Koreaanse kippenvleugeltjes gangnam style

Smulweb imageSmulweb

Koreaanse kippenvleugeltjes gangnam style met een zoet-pittig glazuur van ketchup, honing, sojasaus en een drupje sesamolie. Serveer met wokgerecht van rijst, paksoi en knoflook-chilipeper. De kippenvleugels worden eerst gemarineerd met 5-spices en knapperig gebakken in de oven en onder de grill.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6960 g Kippenvleugels
  • 1 el Honing
  • 0.5 g Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koreaanse kippenvleugeltjes gangnam style op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr. Celsius. Knip de kippenvleugels in en strek ze in de lengte uit, hier en daar een botje brekend. Bestrooi met de 5-spices, een flinke snuf zout en wrijf goed in. Leg ze lepeltje-lepeltje in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Kook de rijst volgens de instructies en laat uitlekken. Spreid op een schaal en laat afkoelen.
  3. Schil en versnipper/stamp de gember in een kom. Voeg de ketchup, honing, sojasaus en een drupje sesamolie toe en meng alles tot glazuursel. Haal de gegaarde kip uit de oven en besmeer ze met glazuursel. Leg de kip onder de grill, regelmatig keren en insmeren totdat ze helemaal knapperig zijn (ong. 30 minuten). Verstrooi bij de laatste glazuursessie de sesamzaadjes over de vleugels.
  4. Pel en snijd de knoflook en chilipeper. Snijd de paksoi in dunne repen. Bak alles in hete olie in een wok. Voeg de rijst toe en laat het warm worden.
  5. Haal de kippenvleugels uit de ovenschaal en leg ze op een bord of schaal. Zet de ovenschaal met vetrestjes op het vuur en voeg 200 ml water toe. Laat dit 5 min. pruttelen, alle restjes meenemend. Haal het overtollige vet aan de bovenkant eraf en meng deze saus door de rijst. Schijf de rijst naar 1 kant van de wok en roerbak de eieren in de andere helft. Meng het geheel samen en maak af met peper en zout. Serveer de rijst met de 3 à 4 kippenvleugels erbovenop.
  6. Mas-issge deuseyo/Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Sauzen Gevogelte Kruiden Ei