Paprika pannenkoeken

Paprika pannenkoeken

Smulweb imageSmulweb

Paprika pannenkoeken met spinazie en geitenkaas. De geroosterde paprika's mixen we door het beslag voor extra smaak. Gebruik een staafmixer voor een gladde massa. Besmeer elke pannenkoek met geitenkaas, vul met spinazie en rol op. Bestrooi de opgerolde pannenkoeken met geraspte kaas, en verwarm in de oven tot de kaas gesmolten is. Campingkoken op niveau!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paprika pannenkoeken op tafel.

  1. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg in een ovenschaal en sprenkel een klein beetje olijfolie erover. Rooster in een voorverwarmde oven (200C) gedurende een half uur, tot ze rimpelig zijn.
  2. Laat ze dan in de schaal afkoelen. Je hoeft de velletjes er niet af te halen, die mix je straks helemaal mee.
  3. Mix bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag. Gebruik een staafmixer om de geroosterde paprika's erdoorheen te mixen tot je een gelijkmatig beslag hebt.
  4. Verhit een koekenpan met wat olie en bak er de pannenkoeken een voor een in. Ze hoeven niet goudbruin te worden, maar wel gaar. Leg ze apart en laat ze afkoelen.
  5. Wok de spinazie even snel in een hete koekenpan of wok. Die hoeft alleen maar te slinken. Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit.
  6. Besmeer een pannenkoek met wat geitenkaas, vul met de spinazie en rol op. Herhaal dit met alle pannenkoeken.
  7. Leg de opgerolde pannenkoeken in een ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas naar keuze.
  8. Verwarm de oven voor op 170C. Als de oven op temperatuur is, zet de ovenschaal erin en warm het geheel in een kwartiertje op en laat de kaas smelten. Je kunt tot en met stap 5 alles al voorbereiden en afgedekt koud wegzetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Paprika Pannenkoeken