Risotto met heel veel verse tuinkruiden

Risotto met heel veel verse tuinkruiden

Smulweb imageSmulweb

Proef de lente met deze romige risotto boordevol verse tuinkruiden. Heerlijk als lunch of diner! Serveer met een frisse salade voor een compleet gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Risotto met heel veel verse tuinkruiden op tafel.

  1. Verhit de olie in de pan.
  2. Bak hierin de fijngesneden lenteui plm. 2 minuten.
  3. Voeg de risotto toe. Bak al roerend mee tot alle korrels glanzen.
  4. Voeg de wijn toe. Roer goed door en laat de wijn op een laag vuur zachtjes opgenomen worden door de rijst.
  5. Voeg nu beetje bij beetje de warme bouillon erdoor. Steeds roeren en steeds weer wat toevoegen tot het eerdere vocht is opgenomen.
  6. Na plm. 20 minuten is de risotto klaar. Is de risotto dan te dik (moet lekker smeuïg zijn) voeg dan nog wat bouillon toe en roer nog even goed door.
  7. Voeg de verse kruiden toe.
  8. Roer een lekkere klont roomboter door de risotto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Kruiden