Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lasagne van aubergine op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de Marinara saus: bak de knoflook en ui op halfhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken op laag vuur. Voeg op het eind het gehakt toe als je kiest voor een lasagne met vlees.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi met zeezout en gemalen peper. Plaats in de oven en bak ongeveer 12 minuten, tot ze zacht zijn.
- Meng de ricotta, eieren en Parmezaanse kaas in een kom.
- Vet een ovenschaal in. Begin met een laag Marinarasaus, dan een laag kaas, een laag aubergineplakken, nog een laag kaas, Marinarasaus, aubergineplakken en eindig met de mozzarella.
- Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten in het midden van de oven bakken tot de mozzarella gaat bubbelen. Zet de grill eventueel de laatste minuut aan om te bruinen.