Broodje falafel

Broodje falafel

Smulweb imageSmulweb

Zin in een vegetarische lunch of snack? Probeer deze heerlijke broodje falafel. Gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen, op smaak gebracht met een knoflook, komkommer, tomaat en ui. Geserveerd in pitabroodjes met een frisse saus.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Pitabroodjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Broodje falafel op tafel.

  1. Mix de kikkererwten, knoflookteentjes, kruiden en specerijen tot een dikke pasta in de keukenmachine/blender of met de staafmixer.
  2. Voeg dan het zout, peper en bloem toe en mix opnieuw.
  3. Doe de pasta in een kom en bedek dit met vershoudfolie. Laat het 2 uur in de koelkast rusten of 1 uur in de vriezer.
  4. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit de olie in een (frituur)pan tot ongeveer 175°C.
  6. Rol kleine balletjes van de falafelpasta en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer de falafelballetjes in de pitabroodjes met de sla, komkommer, tomaat, ui en saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Broodje falafel