- 100 g BSM - Plats Pruim
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofpotje uit de slowcooker op tafel.
- Snijd het rundvlees in blokjes van circa 2 cm2 en doe de stukjes in een ziplock zakje. Voeg de bloem en BBQ kruiden toe en schud het zakje goed door elkaar zodat de bloem lekker aan het vlees plakt.
- Bak het vlees in een beetje boter of olijfolie door middel van schroeien. Zorg ervoor dat het vlees gaar wordt en er geen rood meer te zien is. Voeg gesneden uien, aardappels, winterpenen, champignons en sperzieboontjes toe.
- Snijd of pers de knoflook en voeg de knoflook bij het vlees. Als het vlees klaar is, doe je dit in de crockpot.
- Voeg wijn toe, gevolgd door appel cider azijn, water en tomaten. Voeg daarna alle groenten en kruiden toe.
- Doe het deksel op de crockpot en zet deze op standje laag voor 8 tot 10 uur. Controleer na 8 uur of het vlees uit elkaar valt, zo ja, is je stoofpotje klaar!
- Is het vocht heel dun, kun je dit een beetje aanmaken met maizena.