Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Borlottibonen op italiaanse wijze op tafel.
- Dop de bonen.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
- Braad de ui, knoflook en tomaat zachtjes in olijfolie.
- Voeg de passato, de bonen en de kruiden toe. Voeg de bouillon toe.
- Voeg peper toe en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
- Warm de oven voor op 190 graden.
- Voeg na de kooktijd zout en piment d'Espelette naar smaak toe.
- De saus moet nu ingekookt zijn, kijk op de foto hoe het eruit moet zien.
- Doe de bonen in een langwerpige ovenschaal.
- Rasp de parmezaanse kaas en vermeng het met paneermeel, ongeveer gelijke delen. Strooi dit mengsel genereus over het gerecht.
- Zet het gerecht 10 minuten in de oven tot de korst goudkleurig is.