Borlottibonen op italiaanse wijze

Borlottibonen op italiaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Krijg de overheerlijke smaak van Italië in jouw keuken met dit gerecht van borlotti bonen op Italiaanse wijze. De bonen worden samen met mandoline gesneden uien, knoflook, olijfolie, passato, kruiden en bouillon gekookt en overgoten met een korst van geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel zodat deze heerlijk knapperig wordt gebakken in de oven.

45 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Borlottibonen op italiaanse wijze op tafel.

  1. Dop de bonen.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
  3. Braad de ui, knoflook en tomaat zachtjes in olijfolie.
  4. Voeg de passato, de bonen en de kruiden toe. Voeg de bouillon toe.
  5. Voeg peper toe en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken.
  6. Warm de oven voor op 190 graden.
  7. Voeg na de kooktijd zout en piment d'Espelette naar smaak toe.
  8. De saus moet nu ingekookt zijn, kijk op de foto hoe het eruit moet zien.
  9. Doe de bonen in een langwerpige ovenschaal.
  10. Rasp de parmezaanse kaas en vermeng het met paneermeel, ongeveer gelijke delen. Strooi dit mengsel genereus over het gerecht.
  11. Zet het gerecht 10 minuten in de oven tot de korst goudkleurig is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen