- 4 kippenvink
- 3 el Suikersiroop
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenvinken op luikse wijze op tafel.
- Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Haal ze uit de kookpan.
- Bak in dezelfde kookpan de oppervlakkig ontdooide kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de sjalotten toe, de wortelen in schijfjes, de rozijnen, 2 eetlepels Luikse siroop en 2 deciliter bier toe. Laat 30 minuten afgedekt sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt.
- Haal het vlees uit de pan en houd warm. Voeg de azijn toe aan de saus en bind indien nodig met instantsausbinder. Kruid met peper, zout en, indien gewenst, nog een beetje Luikse siroop.
- Serveer met frietjes.