Kippenvinken op luikse wijze

Kippenvinken op luikse wijze

Smulweb imageSmulweb

Kippenvinken op Luikse wijze, een heerlijk gerecht uit België. Bak de sjalotten, kippenvinken, spekblokjes, wortelen en rozijnen in de kookpan. Laat het 30 minuten sudderen met Luikse siroop en bier. De azijn toevoegen en het vlees uit de pan halen. Binden met instantsausbinder en serveren met frietjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 kippenvink
  • 3 el Suikersiroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenvinken op luikse wijze op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalotten lichtbruin. Haal ze uit de kookpan.
  2. Bak in dezelfde kookpan de oppervlakkig ontdooide kippenvinken en de spekblokjes op een matig vuur aan alle kanten goudbruin.
  3. Voeg de sjalotten toe, de wortelen in schijfjes, de rozijnen, 2 eetlepels Luikse siroop en 2 deciliter bier toe. Laat 30 minuten afgedekt sudderen. Voeg nog wat bier toe als het vocht te veel verdampt.
  4. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Voeg de azijn toe aan de saus en bind indien nodig met instantsausbinder. Kruid met peper, zout en, indien gewenst, nog een beetje Luikse siroop.
  5. Serveer met frietjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Vlees Kruiden