Cantharellen op olie

Cantharellen op olie

Smulweb imageSmulweb

Cantharellen op olie met knoflook, azijn, water, takjes tijm en olijfolie. Vul goed schoongemaakte potjes met de paddenstoelen en sluit goed af. Laat 2-3 weken staan en giet de paddenstoelen af voor gebruik. Het overgebleven azijnmengsel is heerlijk als dressing of marinade.

45 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Cantharellen
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Cantharellen op olie op tafel.

  1. Snij de knoflook in dunne plakjes. Spoel de cantharellen goed af en veeg ze schoon. Snij de grote paddenstoelen in stukjes.
  2. Doe azijn, water, knoflook, peper, zout en tijm in een grote pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten trekken.
  3. Voeg de cantharellen toe en laat ze 10 minuten zachtjes meekoken tot ze net zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
  4. Verwijder de takjes tijm en schik de paddenstoelen in goed schoongemaakte (met soda of in de vaatwasser) potjes.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan tot 75 graden en giet deze in de potten. Zorg dat de paddenstoelen goed onder staan.
  6. Sluit de potten goed af en zet ze even ondersteboven op een theedoek.
  7. Bewaar de potten koel en droog. Laat ze eerst 2 tot 3 weken staan voordat je ze gaat gebruiken.
  8. Zeef het overgebleven vocht van het azijnmengsel(met een koffiefilter of passeerdoek) en schenk het m.b.v. een trechter in een flesje. Bewaar het in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen