- 1000 g Cantharellen
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Cantharellen op olie op tafel.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Spoel de cantharellen goed af en veeg ze schoon. Snij de grote paddenstoelen in stukjes.
- Doe azijn, water, knoflook, peper, zout en tijm in een grote pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten trekken.
- Voeg de cantharellen toe en laat ze 10 minuten zachtjes meekoken tot ze net zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
- Verwijder de takjes tijm en schik de paddenstoelen in goed schoongemaakte (met soda of in de vaatwasser) potjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan tot 75 graden en giet deze in de potten. Zorg dat de paddenstoelen goed onder staan.
- Sluit de potten goed af en zet ze even ondersteboven op een theedoek.
- Bewaar de potten koel en droog. Laat ze eerst 2 tot 3 weken staan voordat je ze gaat gebruiken.
- Zeef het overgebleven vocht van het azijnmengsel(met een koffiefilter of passeerdoek) en schenk het m.b.v. een trechter in een flesje. Bewaar het in de koelkast.