Creamy shrimp and mushroom pasta

Creamy shrimp and mushroom pasta

Smulweb imageSmulweb

Een romige pasta met garnalen en champignons, zacht van smaak en makkelijk te maken. Extra pit? Voeg wat chilivlokken toe. In een handomdraai genieten van een heerlijke pasta met dit heerlijke Italiaanse gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Basilicum
  • 0.1 g Chilivlokken
  • 250 g Paddenstoelenmix
  • 250 g Fettucine

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Creamy shrimp and mushroom pasta op tafel.

  1. Verhit de olijfolie en voeg de garnalen en de knoflook toe.
  2. Bak de garnalen 1 minuut op middelhoog vuur tot ze roze zijn en keer om.
  3. Bestrooi de garnalen met de basilicum, paprika, chilivlokken en zout en bak al roerende nog 1-2 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen, voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  5. Bak al roerend op hoog vuur ca. 2 minuten tot ze zacht zijn en vocht afgeven. Strooi halverwege wat zout over de paddenstoelen.
  6. Voeg de garnalen toe en voeg vervolgens de slagroom of kookroom en alle kaas toe.
  7. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, al roerend, de kaas smelten. Dek af met een deksel en haal van het vuur.
  8. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar wat van het kookvocht.
  9. Voeg de pasta toe aan de pan met het garnalenmengsel, breng op smaak met zout en peper.
  10. Voeg eventueel naar smaak nog wat chilivlokken en basilicum toe om het extra pittig te maken.
  11. Als de saus te dik is geworden voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta