- 4 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gehaktballetjes in een gemengde groentesaus met spaghetti op tafel.
- Kook de spaghetti in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
- Meng in een grote kom het rundergehakt met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel (vers)gemalen zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, een mespuntje bouillonpoeder en het ei. Draai kleine gehaktballetjes. Doe de gehaktballetjes tot gebruik in de koelkast.
- Pel en snipper de ui. Maak de andere groenten schoon, ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd alles in kleine stukjes.
- Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de gehaktballetjes toe. Bak 8 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze apart.
- Spuit de rest van de vloeibare margarine in de pan. Voeg ui, wortel en paprika toe en bak 5 minuten. Schep de helft van de groente uit de pan en houd apart.
- Voeg de andere 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprika, 250 ml warm water en een mespuntje bouillonpoeder toe aan de groente in de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
- Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
- Roer de crème fraîche door de saus.
- Voeg de gehaktballetjes en de rest van de groente toe aan de saus en laat nog 3 minuten koken.
- Verdeel de spaghetti over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep de gehaktballetjes en saus erover.