Goulash met rijst en doperwtjes

Goulash met rijst en doperwtjes

Smulweb imageSmulweb

Een traditionele goulash met doperwtjes en rijst. Snijd ui, paprika, worst en spek en bak het vlees aan. Voeg chorizo, kruiden, tomatenpuree, wijn en bouillon toe en laat het stoven met doperwten en zure room. Serveer deze jaren 70 klassieker met witte rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Goulash met rijst en doperwtjes op tafel.

  1. Snijd de ui en paprika in blokjes, snipper de knoflook fijn.
  2. Snijd de worst en het spek in blokjes. Rol het vlees door een beetje bloem.
  3. Voeg de kruiden bij elkaar (zonder de laurier) en maak een papje met wat tomatenpuree en water. Laat dit wellen tot gebruik.
  4. Smelt de reuzel en bak hierin de spekjes bijna knapperig. Haal de spekjes uit het vet en houd ze apart. Bak nu het vlees rondom aan. Dichtschroeien is voldoende. Doe dit in kleine porties zodat het vet niet teveel afkoelt. Haal het vlees uit de pan en houd het apart.
  5. Voeg nu de ui toe met het laurierblad. Fruit tot de ui wat glazig wordt. Voeg nu de paprika en knoflook toe en laat dit stoven tot de paprika wat zacht is geworden.
  6. Voeg nu de chorizo blokjes toe en het kruidenmengsel en de tomatenpuree. Roer goed door. Blus af met de rode wijn.
  7. Leg het spek en het vlees terug in de pan en vul het vocht aan met de bouillon tot alles NET onderstaat. Laat 45 minuten stoven op een heel zacht vuurtje of in de oven.
  8. Voeg na 40 minuten de doperwten toe en laat deze nog even meegaren. Maak de saus af met de zure room (of kwark). Eventueel nog wat binden met maizena.
  9. Serveer deze jaren 70 klassieker uiteraard met witte rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Rijst