Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmrolletjes met komkommer op tafel.
- Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn. Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas. Voeg een eetlepel water of olijfolie toe als de roomkaas te dik wordt en niet meer goed smeerbaar is.
- Snijd de komkommer doormidden en schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken vanaf. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden of even breed als de komkommer slierten. Bestrooi de zalm met een snufje peper.
- Leg een stuk komkommer op de zalm en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaasmengsel. Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
- Je kunt de rolletjes direct serveren of afgedekt in de koelkast bewaren. In plaats van kruidenroomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken. Het is ook leuk om met kerst 3 rolletjes per persoon te serveren als voorgerecht.