Tomatensalade met rode ui en komijn

Tomatensalade met rode ui en komijn

Smulweb imageSmulweb

Deze tomatensalade met rode ui en komijn is een heerlijke smaakcombinatie. Door de plakjes ui in melk te weken, worden ze zachter van smaak en door de ijsklontjes knapperiger. Rooster het komijnzaad en de peperkorrels en plet ze grof. Verdeel de uiringen, specerijen en peterselie over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en geniet!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tomatensalade met rode ui en komijn op tafel.

  1. Doe de plakjes ui in een kom en giet de melk eroverheen. Voeg de ijsklontjes toe. Laat dit 10-30 minuten staan. Dit maakt de uiringen zachter van smaak en het ijs maakt ze knapperig.
  2. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur mooi bruin en plet het grof in een vijzel met stamper of gebruik je deegroller. Zorg dat je nog steeds kan zien dat het komijnzaad is en geen poeder. Zet apart.
  3. Plet nu de peperkorrels grof. Snijd de tomaten in plakjes en leg die op een platte schaal.
  4. Strooi de specerijen en het zout gelijkmatig over de tomaten. Laat ze 5 minuten staan.
  5. Laat de uiringen uitlekken en dep ze droog. Verdeel ze over de tomaat en strooi de peterselie erover.
  6. Sprenkel er olijfolie over en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rode ui